Puur, echt en herkenbaar

Mijn overloopmomentje

Als zelfliefde coach gaat het mij natuurlijk om jou. Hoe ik jou het beste kan inspireren om goed voor jezelf te zorgen. Maar het is voor jou ook fijn om te weten wie je voor je hebt. ​​
Mijn verhaal begint een aantal jaren geleden.​

Daar stond ik op onze overloop. Twee meisjes die niet konden slapen, gilden om aandacht van hun moeder. En ik stond aan de grond genageld. Ik kon niet meer nadenken, niet meer bewegen. Ik kon niet meer. Mijn man pakte mij stevig vast, de tranen kwamen en ik durfde toen voor het eerst te zeggen hoe bang en moe ik was.

Een aantal jaren bestond ons leven uit flinke zorgen, onderzoeken en zenuwslopende uitslagen. Onze, toen jongste, dochter had onverklaarbare aanvallen van bewusteloosheid. Ik stond altijd aan, alert. Ik moest sterk zijn van mijzelf. Angst, verdriet, boosheid. Ik kropte het allemaal op.

Voor mij was dat “overloopmoment” het keerpunt.
Als ouder wil je er 100% zijn voor je kind. Maar dat gaat niet als je jezelf wegcijfert. Neem het veiligheidspraatje in het vliegtuig: Eigen zuurstofmasker eerst! Dit is niet voor niks weet ik nu. Want als jouw zuurstof op is, kun je onmogelijk zuurstof geven aan de ander.

Ik besloot dat het zo niet langer kon. Vanaf dat moment heb ik, met hulp, mijn eigen (mentale) gezondheid voorop gezet. 

Inmiddels ben ik moeder van drie mooie dochters van 10, 7 en 2 jaar.
Ik zie mijn dochters groeien en ik groei met ze mee in het moederschap. Iets dat ik echt niet altijd makkelijk vind en tegelijk het mooiste dat er is!

Wat ik vroeger wilde worden? Juf.

Dat werd sociaal pedagogisch hulpverlener, maar volgens mijn dochters ben ik nu een juf voor moeders ;-).

Ik help je opbloeien tot de vrouw die zichzelf waardeert als de te gekke vrouw en moeder die je nu al bent. Waarbij je je eigen verlangens en dromen niet wegduwt, maar bovenaan zet.

We zetten onszelf zo vaak onderaan onze to-do lijst.
Ik ben er voor jou als je besluit dat het tijd is om daar mee te stoppen, maar nog niet helemaal weet hoe.

De verandering zit en start bij jezelf. Ik geef je graag het zetje.

Liefs,

Elisabeth van den Bos

Volg mij op Social Media:

Wil jij jezelf beter leren kennen en direct meer ontspanning ervaren?

Zet jezelf vandaag nog op je to-do lijst en meld je aan voor het MAMAZ membership.

“Een membership waarbij ik er geregeld aan herinnert wordt om mezelf op 1 te zetten, om goed voor mezelf te (blijven) zorgen en mij niet te verliezen in mijn rol als mama. Dat kan ik goed gebruiken!
 
Wat is het fijn om een omgeving te kunnen hebben waar je even je verhaal kwijt kan, waar je je gesteund voelt en waar je herkenning vind! Ook deelt Elisabeth zulke fijne extra waarde en mooie inzichten. In de vorm van onder andere een audioberichtje, een fijne opdracht of tijdens de groepscoachcalls.
 
Elisabeth straalt rust uit, ze stelt goede vragen die je aan het denken zetten en geeft je fijne handvatten om voor jezelf te kiezen. Door Mamaz member te zijn voel ik me minder alleen in het moederschap en wordt ik er regelmatig aan herinnert om voor mezelf te zorgen.
Sanne

MAMAZ member

Het was een geweldig retreat. Zo heerlijk om even helemaal met niemand rekening te moeten houden.

Goede gesprekken met andere moeders. Elisabeth weet zo een sfeer van vertrouwen neer te zetten dat iedereen gaat delen. En dan blijkt dat vrouwen waar jij tegenop kijkt tegen dezelfde dingen oplopen als waar jij tegenop loopt. En dat iedereen zijn onzekerheden heeft.

Ik kan het echt iedereen aanraden en doe dat ook regelmatig in mijn vriendenkring. Het is iets dat je helemaal voor jezelf doet en alleen dat al maakt dat je jezelf meer waard gaat voelen.

Nanda

Retreat deelnemer