Home » Blog » Ontspannen mama » Er is maar één jij. Zo zorg je daar goed voor!
ontspannen

Er is maar één jij. Zo zorg je daar goed voor!

door | 20 apr, 2021 | Ontspannen mama

4 jaar geleden raakte onze middelste dochter vanuit redelijk het niets bewusteloos.
Na het langste uur van mijn leven kwam ze weer bij. De mengeling aan gevoelens die ik die dag gevoeld heb blijven mij altijd bij. Machteloosheid en angst om onze dochter in mijn armen te verliezen. Tegelijk de kracht en een oersterk vertrouwen dat het goed zou komen.

Opluchting en dankbaarheid toen ze weer ging praten en oké leek. Het was de dag dat ik in standje overleven en zorgmodus ging. De zorgtrein raasde nog een lange tijd verder en het “gewone” leven van alle dag ging ook door.

Onderzoeken en aanvallen volgden elkaar op en ik gaf mijzelf volledig. Ik stond altijd “aan”, alert en vol spanning. Klaar om te zorgen en de spanning in mij bouwde zich op.
Ik plaatse mijn, of eigenlijk ons, verhaal in de eerste editie van MAMAZ. Het verhaal dat het startpunt bleek te zijn van mijn bedrijf Mamacoach Elisabeth.

tijd voor mama

Besef
Dit alles liet mij namelijk beseffen hoe belangrijk het is om stil te staan bij hoe het met mij gaat. Doordat ik nu, na die 4 jaar, veel bewuster leef en voor mijzelf zorg, voel ik mij nu goed genoeg om wat klappen op te vangen.

Klappen zoals de aanval die onze dochter laatst helaas toch weer kreeg. Na 1,5 jaar aanval vrij te zijn geweest.

Basisgevoel
En dit is ook precies wat ik terug hoor van de vrouwen die ik coach. Dat als hun basis gevoel goed is, ze zoveel meer kunnen hebben. Ze weer sneller terug zijn op die kabbelende zee en golven aankunnen. Of je ze nu ziet aankomen of niet.

Sta stil bij jezelf
Met het maken van MAMAZ wil ik jou dat besef ook meegeven.
Lees MAMAZ en ontdek steeds iets meer hoe ook jij aandacht kunt geven aan jouw unieke ik, met al je gedachten, gevoelens, verhalen, dromen en verlangens.

mamaz magazine
tijd voor mama

Over Elisabeth

Coach voor moeders en ruim 8 jaar moeder van inmiddels drie dochters.
Mijn missie is dat moeders zichzelf (weer) aandacht geven en zich leren waarderen als de geweldige vrouw en moeder die ze nu al zijn.

Gerelateerde artikelen

Droom!

Droom!

Dromen en verlangens. Bij veel vrouwen komen ze in de ijskast zodra ze moeder worden. Bij jou ook? Geef aandacht aan die dromen en verlangens. Ze mogen er zijn! Naast de zorgen voor je gezin, werk, alle ballen die je in de lucht houd. Op deze manier zorg je er voor!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin