Home » Blog » Ontspannen mama » Een potje stoeien met je lichaam
moeder dochter

Een potje stoeien met je lichaam

door | 31 mei, 2023 | Ontspannen mama

Ik wil het kort!

Moet je doen!

Een klein stukje conversatie tussen mij en mijn oudste dochter over haar kapsel. Gisteren ging ze voor een kort stoer kapsel. Dat kleine hummeltje van ruim 11 jaar geleden groeit steeds meer uit tot een prachtige jonge vrouw. Trots op haar dat ze haar eigen stijl zoekt en kiest.

In alles dat ik doe met MAMAZ is zij (en mijn andere dochters) in mijn gedachten.

Ik stel ook vaak de vraag aan mijn klanten: Hoe wil jij dat jouw zoon of dochter zich later voelt en naar zichzelf kijkt? Leef dit voor!

Trots, maar stijf

Ik heb altijd meegekregen dat ik trots mag zijn op mijn lichaam. Daar ben ik mijn ouders dankbaar voor, want ik weet ook dat het vaak anders is. Ook mijn man laat herhaaldelijk blijken hoe mooi hij mijn lichaam vindt.

Maar mijn lichaam heeft mij ook al met regelmaat voor mijn gevoel in de steek gelaten door de reuma. Het voelt dan stijf, log, uitgeput en absoluut niet sensueel.

Tot slot die zwangerschapskilootjes die nog vastgeplakt zitten aan mijn heupen en buik na drie zwangerschappen, laten we het daar maar helemaal niet over hebben. Of juist toch wel?

Mijn vrouwelijkheid omarmen

De laatste jaren voel ik een verandering. Doordat ik veel meer voel wat mijn lichaam nodig heeft, mijn cyclus en bijbehorende behoeften onderzoek en mijn vrouwelijkheid omarm. Ik voel mij minder afgemat. Ik voel mij vrouwelijker, energieker, aantrekkelijker, laat mijn emoties veel meer toe en ik geniet nog meer van seks. Dat laatste is iets waar wij als vrouwen maar weinig over praten en eigenlijk is dit toch onwijs zonde, want het kan zo fijn zijn.

 Die rondingen en brede heupen, ook dat ben ik. In juli heb ik een boudoir experience in mijn agenda staan en wat kijk ik daar naar uit! Ik heb besloten dat ik mijn mooie kanten wil zien en voelen in plaats van met kritiek in de spiegel te kijken. Dit heb ik besloten voor mijzelf en ook voor de boodschap die ik mijn dochters wil meegeven.

Een fotoshoot, met of zonder een stukje bloot hier en daar, kan ik iedere vrouw aanraden. Een boost voor je zelfvertrouwen. Hoe kijk jij naar jezelf in de spiegel?

spiegel zelfbeeld

Een potje stoeien met je lichaam

Ik weet dat veel vrouwen stoeien met de relatie met hun lichaam, zelfliefde, acceptatie hoe je je voelt, waar je kracht ligt. Onzekerheid speelt hierin een grote rol. En dat is jammer, want wij zijn zulke mooie, krachtige, gepassioneerde wezens.

Vandaar dat ik tijdens het Unlock your fire Event ook meegeef hoe je je vrouwelijke energie veel meer kunt omarmen. Hoe je leert luisteren naar jouw unieke lichaam in plaats van ertegenop te boksen.

Gaan voor wat jij belangrijk vindt, maar ook bewust naar binnen kunnen kruipen op de momenten dat je daar behoefte aan hebt.

Geef jezelf een hele dag in de (spreekwoordelijke) spiegel kijken en kom op 23 september naar het Unlock Your Fire Event. Je bent het waard!

Over Elisabeth

Coach voor moeders en ruim 8 jaar moeder van inmiddels drie dochters.
Mijn missie is dat moeders zichzelf (weer) aandacht geven en zich leren waarderen als de geweldige vrouw en moeder die ze nu al zijn.

Gerelateerde artikelen

Droom!

Droom!

Dromen en verlangens. Bij veel vrouwen komen ze in de ijskast zodra ze moeder worden. Bij jou ook? Geef aandacht aan die dromen en verlangens. Ze mogen er zijn! Naast de zorgen voor je gezin, werk, alle ballen die je in de lucht houd. Op deze manier zorg je er voor!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin