Home » Blog » Ontspannen mama » Droom!
droom mama

Droom!

door | 7 nov, 2020 | Ontspannen mama

Dromen en verlangens.
Je hebt ze! We zijn druk met het ritme van alledag, zorgen voor ons gezin, werk, bezig alle ballen in de lucht te houden, leven ons leven grotendeels op de automatische piloot. Maar hoe zit het met je dromen en je verlangens?

Sta jij vaak genoeg stil bij je verlangens of laat je ze als zand door je vingers heen glippen?

Ik pleit voor verlangens
Geef aandacht aan die dromen en verlangens! Ze mogen er zijn. Nee, ik pleit er zelfs voor dat je ze hebt! Want als je geen dromen en verlangens meer hebt dan daag je jezelf ook niet meer uit. Verlangens houden je scherp, geven je focus en zorgen dat je ontwikkelt. Als je je verlangens en dromen toelaat zorgt het voor creativiteit en inspiratie in je leven.

Jouw verlangens vertellen namelijk iets over wie jij bent en wat belangrijk voor je is. Het toelaten van jouw verlangens maakt dat je elke dag kunt zien als een mogelijkheid om te veranderen. Om die stap te wagen naar bijvoorbeeld meer voldoening in je werk, de aanzet tot het volgen van die langgewenste cursus, om……… , om te ontdekken waar je werkelijk van gaat stralen.

Maar ik heb geen verlangens!
Die heb je wel! Verlangen is namelijk het verschil tussen werkelijkheid en wens. Sta eens stil elke keer wanneer je je gefrustreerd voelt, ontmoedigd, of boos en stel jezelf de vraag waar dit gevoel vandaan komt.

Wat was de werkelijke situatie en wat is voor jou de wenselijke situatie? De spanning daar tussen is al een verlangen. Een moment van frustratie levert een geweldige kans op om je te richten op wat je wel wilt, om in actie te komen om je verlangen werkelijkheid te maken.

Nu je bovenstaande gelezen hebt, ben ik benieuwd:

  • Waar liggen jouw verlangens?
  • Welke obstakels zie je om die verlangens na te jagen?
  • Welk verlangen zou je echt heel graag waarmaken?
  • Welke stap kun je nu al zetten richting die realisatie?

Van de automatische piloot af
Mijn doel met deze blog is je een moment uit de automatische piloot halen. Jou bewust stil laten staan bij jou verlangens en wat jij er heimelijk echt mee wilt. Hoe kan ik jou ondersteunen om dit verlangen waar te maken? Laat het me weten!

Geen tijd!
En denk je nu. Maar ik heb helemaal geen tijd voor die dromen? Geen tijd om daar zelfs maar bij stil te staan! Dan wordt het de hoogste tijd om tijd te maken ;-).

Weet je niet hoe? Geef je dan op voor de 5 weekse online cursus MamaZ time-out.

Over Elisabeth

Coach voor moeders en ruim 8 jaar moeder van inmiddels drie dochters.
Mijn missie is dat moeders zichzelf (weer) aandacht geven en zich leren waarderen als de geweldige vrouw en moeder die ze nu al zijn.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin